Phototrop speciális tápszer kapszula 20 db

Raktárkészlet: VAN
Phototrop speciális tápszer kapszula 20 db

Phototrop™
Egy új lehetőség az időskori makula-degeneráció kezelésére
Klinikai vizsgálatok szerint a betegség korai szakaszában a látás és a szemfenéki elváltozások javulását eredményezte.

4 459 Ft
Egységár: 223 Ft/db
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Az időskori makula-degeneráció a látóhártya központi részének (macula lutea) lassan előrehaladó sorvadása. A betegség kezdeti stádiumában a szokásos vizsgálatokkal még nem lehet kimutatni eltérést, bár a látás minősége már ekkor romlik. Így pl. tévesztés a betűk összeolvasása során, esetleg egy-egy betű vagy betűrészlet kiesése, elmosódottsága vagy torzulása miatt. Máskor erős fényben káprázás illetve a fényhez való alkalmazkodás nehézségei hívhatják fel a figyelmet a betegség kezdetére. A betegség előre haladtával, rendszerint hónapokkal vagy évekkel később, a fixált tárgy képe egyre homályosabb vagy torzultabb lesz, ami már komoly problémát jelent az olvasásban, a színek felismerésében, míg végül egy szürke illetve fekete folt alakul ki a latótér középső részén, ami lehetetlenné teszi az olvasást, az autóvezetést és általában a munkavégzést. Az esetek mintegy 10-15 %-ban hirtelen látásromlás léphet fel szemfenéki vizenyő illetve bevérzés miatt. Az időskori makula-degeneráció napjaink egyik legsúlyosabb szemészeti problémája, ugyanis az iparilag fejlett országokban ez a betegség a vakság leggyakoribb oka.
A Phototrop kapszula acetil-L-karnitint, n-3 típusú többszörösen telítetlen zsírsavakat (decosahexaenoic acid, eicosapentaenoic acid) és koenzim Q10-et tartalmaz. Mindhárom összetevő alapvető szerepet játszik a sejtanyagcserében. Ez az ún. „metabolikus terápia” magába foglalja a sejtpusztulás megelőzését és a károsodott sejtek regenerációját.
A Pécsi Egyetem Szemklinikáján végzett vizsgálatok igazolták ezt a feltevést. Egy londoni székhelyű, független kutató csoport értekelése szerint a betegség korai szakaszában mind a látásfunkciók (látótér, látásélesség) mind a szemfenéki kép a kezelt csoportban 3-6 hónap elteltével javult, majd ezen a szinten maradt a megfigyelési idő végéig (1 év). Ezzel szemben, a kontroll csoportban ugyanezek a paraméterek fokozatosan romlottak.
A Phototrop kezelés indikációja az időskori makula-degeneració korai fázisa és az ún. száraz forma.
Előzetes tapasztalatok szerint kedvező hatással van az öregedéssel kapcsolatos más szemészeti panaszokra is.
Adagolása naponta 2 kapszula étkezés közben.
Az eddigi tapasztalatok szerint kezelésnek nincs mellékhatása.

 Mi az a makula-degeneráció?
Az időskori makula-degeneráció a látóhártya központi részének (macula lutea) lassan előrehaladó sorvadása. A betegség kezdeti stádiumában a szokásos vizsgálatokkal még nem lehet kimutatni eltérést, bár a látás minősége már ekkor romlik. Így pl. tévesztés a betűk összeolvasása során, esetleg egy-egy betű vagy betűrészlet kiesése, elmosódottsága vagy torzulása miatt. Máskor erős fényben káprázás, illetve a fényhez való alkalmazkodás nehézségei hívhatják fel a figyelmet a betegség kezdetére.

 Mi a betegség kimenetele?
A betegség előrehaladtával, rendszerint hónapokkal, vagy évekkel később, a fixált tárgy képe egyre homályosabb vagy torzultabb lesz, ami már komoly problémát jelent az olvasásban, a színek felismerésében, míg végül egy szürke, illetve fekete folt alakul ki a látótér középső részén, ami lehetetlenné teszi az olvasást, az autóvezetést és általában a munkavégzést. Az esetek mintegy 10-15 %-ban hirtelen látásromlás léphet fel szemfenéki vizenyő, illetve bevérzés miatt.

Mivel magyarázható a Phototrop kezelés hatásossága?
A Phototrop kapszula összetevői javítják a látóhártya anyagcseréjét, ezáltal megelőzik a sejtelhalást és elősegítik a károsodott, de még életképes sejtek regenerációját. Ezért már a korai tünetek jelentkezésekor célszerű felkeresni a szemorvost és elkezdeni a kezelést, amit várhatóan hosszú évekig kell folytatni.

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
475206
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
argep.hu