SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT
Gluténmentes
Pizza és Kenyérlángos
Lisztkeverék
500 g
2-3 tepsihez
- Gluténmentes
- Élesztő nélkül
- Diétás
- Megszokott, hagyományos ízek
- Fehérjeforrás
- Hosszan friss
- Élelmi rostban gazdag
- Kelesztést nem igényel
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- sütőporral elkészíthető
- természetes módon gluténmentes
- széleskörűen felhasználható
Nettó tömeg: 500 g
A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.
Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:
- 200g SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
- 5g só (BeneFitt himalája só)
Térfogatnövelők:
- 10g sütőpor
- vagy 7g Benefitt Szódabikarbóna + 3 g BENEFITT Citromsav
- 4 db közepes méretű tojás (vagy 6db sárgája)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 200/300 ml langyos víz
Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.
Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint. A megadott sütési idők irányadóak.
Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.
Összetevők: tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1173 kJ (293 kcal)
Zsír: 2.6 g
Ebből telített zsírsavak 0.9 g
Szénhidrát: 43 g
Ebből cukor: 0.7 g
Rost: 28 g
Fehérje: 11 g
Só: 0.25 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339
E-mail: info@interherb.hu
További információk és receptek:
Vonalkód: 599954264631_
További receptleírások és receptvideók:
A)
Klasszikus pizza
Hozzávalók:
- 4 db vizes mozzarella golyó
- 200 g juhsajt
- 200 g trappista sajt
- Pici olívaolaj a kinyújtott tészta megkenéséhez
Elkészítés:
A tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg olívaolajjal. Kenjük rá az elkészült pizza szószt, majd tegyük rá az igény szerinti feltéteket. Fektessük rá a felkarikázott mozzarella sajtot, csipkedjük rá a juhsajtot. Szórjuk meg a trappista sajttal. Előmelegített 230 C-fokos sütőben süssük készre.
B)
Calzone
Hozzávalók:
- 4 db calzonénak elegendő pizza tészta
- 4 adag pizza szósz
- 150 g cukkini
- 150 g zeller gumó
- 1 cs újhagyma
- 150 g padlizsán
- 150 g koktél paradicsom
- 150 g sárgarépa
- 4 db mozzarella
A cukkinit vágjuk kisebb hasábokra, a sárgarépát vékonyabb karikákra. A padlizsánt és a zellergumót is kockázzuk fel. A zöldségeket olívaolajon pirítsuk meg, tegyünk rá egy kis őrölt borsot.
A pizzatészta egyik felére tegyük rá a zöldségeket és locsoljuk meg a pizzaszósszal. A pizza másik felét hajtsuk a töltelékre a szélét nyomkodjuk le, majd 230 C-fokos sütőben süssük készre.
C)
Szilvalekváros, grillkolbásszal töltött pizza falatok
Hozzávalók:
- 4 db pizzának megfelelő mennyiségű tészta
- 400 g virslibélbe töltött vékony grill kolbász
- 100 g szeletelt bacon
- 150 g sűrű szilvalekvár
Elkészítés:
A pizzatésztát vágjuk kisebb rombuszokra és kenjük meg vékonyan szilvalekvárral. Tegyük bele a grill kolbászt. Tekerjük fel a tésztát, majd tekerjük bele bacon szalonnába. Süssük készre 230 C-fokos sütőben.
Pizza serpenyőben, hasénak sütőben
Pizza tészta:
Hozzávalók:
- Benefitt Szénhidrátcsökkentett pizza és kenyérlángos lisztkeverék: 200 g
- Benefitt himalája só: 5 g
- tojás: 2 db
- sütőpor 10 g
- olívaolaj: 3-4 evőkanál
- langyos víz: 300 ml
- cukor: csipetnyi
- kakukkfű (elhagyható)
Elkészítés:
Mérjük ki az alapanyagokat.
A pizza lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót, a sütőport, kevés langyos vizet, az olívaolajat és a kakukkfüvet, majd dolgozzuk ki a tésztát. Ha elkészült, letakarva legalább 30 percet pihentessük hűtőben. Pihentetés után újra dolgozzuk át, osszuk fel 2 részre és gombócozzuk ki.
Kézzel, vagy nyújtófával húzzuk vékonyra és helyezzük rá a pizza sütőlapra. Szórjuk rá a ragut és a mártást, majd 240 fokos, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Tálaljuk frissen és forrón.
Pizza szósz
Hozzávalók
- 500 g friss paradicsom
- 150 g olasz típusú paradicsom püré
- 100 g vöröshagyma
- 100 ml száraz vörös bor
- 1 db citrom
- 60 g cukornak megfelelő édesítő szer
- só, frissen őrölt bors
- 12 levél friss bazsalikom, és ugyanekkora tömegnek megfelelő friss oregánó
- Feltét ízlés szerint. Pl.: Mozzarella sajt, reszelt trappistasajt, juhtúró
Elkészítés:
A paradicsomot pici kockákra vágjuk össze. Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk meg, majd a száraz vörös bort öntsük bele, amit teljesen forraljunk el. Adjuk hozzá a bazsalikomot, citromfüvet, oregánót. Öntsük rá a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Pirítsuk meg, csepegtethetünk bele citromlevet, adjuk hozzá a kevés édesítőszert és forraljuk össze.