A glükózamin egy természetes aminocukorféleség, mely alkotóeleme az ízületi porc állománynak és részt vesz az ízületi folyadék képzésében.
A C-vitamin az ízületi porcállomány és csontok kollagénképzéhez fontos anyag.
Miért szedjünk Bio-Glukozamin-t?
Szervezetünk csak akkor képes erősíteni és megtartani az ízületek épségét, ha kellő mennyiségű építőanyag van jelen a szervezetben. Az emberi szervezet képes önmaga is a glükózamin előállítására, de csekély mennyiségben.
Szervezetünk szintén képes hasznosítani külső forrásból is a glükózamint, melyhez az étrendből, vagy az étrend-kiegészítők szedésével jut hozzá. Ez különösen fontos az idősebbeknek, akiknek az ízületeik már hajlamosak a kopásra és degenerációra.
A Bio-Glükózamin a glükózamint glükózmin-szulfát formájában tartalmazza, ami biztosítja a jó felszívódást kén molekulához kötődve.
Nyomon követhető alapanyagok
A Bio-Glükózaminban található glükózamin-szulfátot rákok és kagylók páncéljából nyerik. Minden nyersanyag 100%-ban mélytengeri rákoktól származik, nem tenyésztett garnélarákok páncéljából nyerik.
Tápanyag 1 tablettában: | NRV* | ||
---|---|---|---|
Glukozamin-szulfát | 400 mg | ** | |
C-vitamin | 20 mg | 25% |
* NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.
** NRV: Nincs megállapítva.
Adagolás:
Napi 1 tablettát bő folyadékkal bevenni.
A glukozamin egy természetes aminocukorféleség, melyet a szervezet
L-glutaminból és glukozból hoz létre. Az aminocukrok kulcsfontosságú
összetevői néhány bonyolultabb vegyületnek, így a glukozaminglikánoknak,
valamint a glukoproteineknek is. Ezek alkotják azt a biológiai
"ragasztóanyagot", vagy "cementet", amivel a sejtek egymáshoz kötődnek.
A glukozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szöveteknek a működését
és a porc regenerálódását, csillapítja a fájdalmat és a gyulladást
artrozis esetén.