A patika1.hu webshop munkahelyi szabadságolások miatt zárva tart 2024.04.15-ig.

Az eddig leadott rendeléseiket a visszaigazolásoknak megfelelően dolgozzuk fel és juttatjuk el Önökhöz a futárszolgálat segítségével.

Kérdés esetén e-mailjeiket várjuk a dr.csaszi@patika1.hu e-mailcímre.

Türelmüket köszönjük! Jó egészséget kívánunk!

Hajdú Gyógyszertár - patika1.hu
Hajdú Gyógyszertár 4220 Hajdúböszörmény Árpád u. 45.

Canestest hüvelyfertőzés teszt 1 db

-21%
Raktárkészlet: VAN
Canestest hüvelyfertőzés teszt 1 db

Segíti a hüvelyi fertőzések otthoni diagnosztizálását és a megfelelő termék kiválasztását.


Az itt feltüntett ár internetes megrendelés esetén érvényes!

Patikai vásárlás esetén kérjük rögzítse a webfelületen a megrendelést!

Patikai ár 3 190 Ft 

Gyógyszer-nagykereskedelmi listaár alapján a Hajdú Gyógyszertárban elfogadott árképzés szerinti normál patikai ár.

Most online ár 2 515 Ft
Egységár: 2 515 Ft/db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Használati útmutató

CANESTEST
Teszt hüvelyi fertőzésekre
(1db)

 

Segíti gyakori hüvelyi fertőzések diagnosztizálását

A Canestest® hüvelyi teszt rendellenes hüvelyi tünetek esetén segítséget nyújt Önnek a tünetek okának megállapításában.

A termék használata elött olvassa végig figyelmesen ezt a tájékoztatót, mert az Ön számára fontos és hasznos információkat tartalmaz!

• Melyek a hüvelyi fertőzés leggyakoribb okai?

• Hogyan működik a Canestest®?

• Milyen óvintézkedésekre van szükség és mikor ellenjavallt a Canestest® használata?

• Hogyan kell használni a Canestest®-et?

• Hogyan kell értelmezni az eredményt?

• Mit tartalmaz a Canestest® doboza?

• Hogyan kell tárolni a Canestest®-et?

 

Melyek a hüvelyi fertőzés leggyakoribb okai?

A hüvelyi fertőzés gyakori problémának számít a nők körében bármely életkorban. Noha a hüvelyi fertőzést gyakran rendellenes hüvelyi váladékozás, folyás kíséri, az esetek közel 50%-ában nem jelentkezik ilyen tünet. A hüvelyi fertőzéseket a leggyakrabban valamely baktérium, gomba, illetve a Trichomonas Vaginalis nevű egysejtű élősködő (vagy ezek kombinációja) okozza. 

bakteriális vaginózis, azaz a hüvely bizonyos baktériumok okozta fertőzése gyakoribb, mint a hüvelygomba- vagy a trichomonas-fertőzés, és általában híg, tejszerű, szürkésfehér, halszagú hüvelyváladékozással jár. Mivel a fertőzés – különösen a terhesség és szülés során – szövődményeket okozhat, megfelelő kezelést igényel.

Trichomonas fertőzés esetén a hüvelyváladék sárgászöld, habos és rendszerint kellemetlen szag, a szeméremajkak viszketése és fájdalmas vizelés kíséri.

Ezzel ellentétben az élesztőgombák okozta hüvelygomba-fertőzés a hüvelyváladék fehér színű, sűrű, túrós állagú, kellemetlen szag nélkül. A hüvelygomba-fertőzés erős hüvelyi és szeméremtesti viszketést és égő érzést okoz.

Hogyan működik a Canestest®?

A pH egy, a savasság-lúgosság mértékét jelző szám. A hüvely pH-értéke normál esetben 3,5 és 4,5 között mozog, ez enyhén savas kémhatást jelent 1. Bakteriális vaginózis vagy trichomonas fertőzés esetén, illetve nem fertőzéssel összefüggő okok (például ösztrogénhiány vagy a változókor) miatt a hüvely pH-értéke megemelkedhet (azaz lúgosabbá – másképpen fogalmazva kevésbé savassá - válik). Gombás fertőzés esetén a hüvely pH-ja rendszerint a normál tartományban marad.

A Canestest® a tesztpálca sárga végének elszíneződésével jelzi, hogy a hüvelyváladék pH-ja normális vagy magas. Ha a tesztpálca végének színe sárgáról kékre/zöldre változik akkor a hüvely pH-értéke magas [pozitív (+) eredmény].

Ha a tesztpálca végének színe sárga marad (nem változik), akkor a hüvely pH-értéke normális [negatív (-) eredmény].

Az eredmény a pH-érték meghatározásán alapszik. A teszt igazoltan több mint 90%-os pontossággal (érzékenység 91,8%, specificitás 92,9%) kimutatja a hüvely pH-értékének változását, a hüvelyváladékozás mértékétől függetlenül.

Az értelmezésről részletesebben a „Hogyan kell értelmezni az eredményt?” szakaszban olvashat.

Milyen óvintézkedésekre van szükség és mikor ellenjavallt a Canestest® használata?

1. Annak érdekében, hogy az eredmény megbízható legyen, ne végezzen Canestest® vizsgálatot (a) a menstruáció előtti és utáni napon; (b) menstruáció vagy bármilyen hüvelyi vérzés esetén; (c) szexuális aktust vagy hüvelyöblítést követő 12 órán belül.

2. A tesztpálcát csak annyira tolja mélyre, hogy a pálca nyele a hüvelyen kívül maradjon.

3. Terhesség esetén forduljon orvosához, mivel terhesség idején az eredmény kiértékelése és a kezelés megválasztása orvosi szaktudást igényel.

4. Változókor idején egyes nők hüvelyi pH értéke megemelkedhet, így a tesztpálca kék/zöld színű eredményt adhat annak ellenére, hogy nem szenvednek sem bakteriális vaginózisban, sem trichomonas fertőzésben. Ezért ne használja a tesztet, ha Ön éppen változókorban jár.

Hogyan kell használni a Canestest®-et?

1. Csomagolja ki a Canestest® mintavevő pálcát.

2. Ügyeljen arra, hogy a mintavevő pálca vége ne érjen semmihez, amíg be nem vezeti a hüvelybe.

3. Fogja meg a Canestest® pálcát (az ábrán látható módon) a fogantyújánál fogva.

4. Húzza szét a szeméremajkakat, és tegye szabaddá a hüvelybemenetét.

5. Óvatosan vezesse be a Canestest® pálca sárga végét a hüvely közepébe (kb. 5 cm mélyre), amíg a pálca nyele a szeméremtest külső részéhez nem ér. Forgassa meg többször a tesztpálcát. Ne érjen hozzá a hüvelybemenethez.

6. Húzza ki a tesztpálcát a hüvelyből. Ügyeljen arra, hogy a tesztpálca vége ne érjen semmihez, és ellenőrizze, hogy látható mennyiségű hüvelyváladék került-e rá.

7. Várjon 10 másodpercet. Ellenőrizze, hogy a Canestest® tesztpálca végének színe sárgáról kékre vagy zöldre váltott-e. Megjegyzés: ha a tesztpálcán vért lát, hagyja figyelmen kívül az eredményt, és forduljon orvoshoz!

8. Használat és az eredmény leolvasása után a tesztpálcát bármely más női higiéniai termékkel azonos módon dobja ki. A tesztpálcát ne dobja a WC-be!

Hogyan kell értelmezni az eredményt?

Semmiképpen ne hozzon orvosi vonatkozású döntést kezelőorvosával való előzetes egyeztetés nélkül. Színváltozás kékre vagy zöldre (pozitív eredmény):

Ha a tesztpálca végének színe 10 másodperc elteltével kékre vagy zöldre változik, az azt jelzi, hogy a hüvely pH-ja megemelkedett.

Ha emellett hüvelyváladéka:

- híg, tejszerű, szürkésfehér, halszagú: az bakteriális vaginózisra utalhat.

-sárgászöld, habos, kellemetlen szagú és fájdalmas vizelés kíséri: a trichomonas (egy egysejtű élősködő) okozta fertőzés jele lehet.

A tesztpálca sárga végén megjelenő bármilyen részleges kék vagy zöld elszíneződés pozitív eredménynek minősül. Ha bármilyen kétsége merül fel, mindenképpen kérje ki orvosa vagy más egészségügyi szakember tanácsát. Ha például a pálca vége kékre/zöldre színeződik, de nincsenek a táblázatban feltüntetett kapcsolódó tünetei, beszélje meg orvosával vagy egy egészségügyi szakemberrel.

Nincs színváltozás/sárga marad (negatív eredmény):

Ha a tesztpálca végének színe 10 másodperc után sem változik kékre/zöldre, az azt jelzi, hogy a hüvely pH-ja normális, vagyis a bakteriális vagy a trichomonas-fertőzés valószínűsége kicsi.

Azonban, ha emellett

- fehér, sűrű, túrós állagú, kellemetlen szaggal nem járó hüvelyváladékozást tapasztal, akkor az gombás hüvelyfertőzésre utalhat.

Mit tartalmaz a Canestest® doboza?

1 db Canestest® tesztpálcát fóliacsomagolásban és 1 db tájékoztatót.

Hogyan kell tárolni a Canestest®-et?

Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. A tesztpálca fóliacsomagolásán feltüntetett lejárati dátum után ne használja a tesztet!

A Canestest® fóliacsomagolását csak közvetlenül a felhasználás előtt bontsa fel!

Ne használja fel a terméket, ha a tesztpálca sérült, a vége szennyezett vagy elszíneződött.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

In vitro orvostechnikai eszköz

Gyártó: Common Sense Ltd. Haeshel St. 7, P.O.B. 3567 Caesarea 3088900, Izrael www.cs-commonsense.com

Meghatalmazott képviselő az Európai Unióban

MedNet Gmbh, Borkstrasse 10, 48163 Muenster, Németország www.mednet-eurep.com

Forgalmazó: Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. Tel: +36 1 487-4100

A tájékoztató legutóbbi felülvizsgálata: 2016. augusztus

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
992910
Vélemények
argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.