Energia | 1360 | KJ | |
325 | kcal | ||
Zsír | 0,3 | g | |
– telített zsírsavak | 0,05 | g | |
Szénhidrát | 90,4 | g | |
– cukor | g | ||
Rost | 8,6 | g | |
Fehérje | 0,3 | g | |
Só | 0,02 | g |
Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsitalokban, tejtartalmú élelmiszerekben, valamint egyes diétás ételekben. A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák.
Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin nagyjából 10kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá.
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.