Elkészítési javaslat:
A tápszert minden étkezés alkalmával frissen készítse el és pontosan tartsa be az elkészítési és adagolási útmutatót. A maradékot ne adja még egyszer a babának. A tápszert ne melegítse mikrohullámú sütőben a túlmelegítés veszélye miatt.
- Minden etetés alkalmával friss ivóvizet forraljon, majd kb. 40 – 50 °C-ra hűtse le.* A táblázat szerinti vízmennyiséget mérőpohárral mérje ki.
- A kimért vízmennyiség kb. 2/3-át töltse a cumisüvegbe.
- A dobozban lévő mérőkanalat töltse meg a táblázat szerinti pormennyiséggel, majd húzza le a felesleget. A kimért pormennyiséget töltse az üvegbe.
- A cumisüveget zárja le és alaposan rázza össze.
- Öntse hozzá a maradék vizet és ismét jól rázza össze.
- Mielőtt elkezdi az etetést, gondosan ellenőrizze a fogyasztási hőmérsékletet (kb. 37 °C)! Az elkészített tápszert öntse ki pohárba.
* A tápszer elkészítésénél kerülje a forró víz használatát, mert az károsítja a természetes tejsavkultúrát (Laktobacillus).
Etetés közben a gyermeket mindig tartsa az ölében. A babát soha ne hagyja felügyelet nélkül, mert félrenyelhet.
Használat után a tasakot zárja vissza és tisztítsa meg a cumit, az üveget és a kupakot! A tasak tartalmát a felbontástól számított 3 héten belül használja fel.
A gyermek egészsége és a fogszuvasodás elkerülése érdekében mielőbb szoktassa hozzá gyermekét a pohárból való ivásra.
A tápszer helytelen, a használati utasítástól eltérő elkészítése vagy tárolása és az orvos, védőnő javaslatától eltérő alkalmazása a gyermek megbetegedéséhez vezethet.
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, a legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő anyatej, vagy a szoptatásnak más akadálya van, a HiPP HA 1 Combiotik használata előtt kérdezze meg gyermekorvosát, védőnőjét.
Összetevők a kész tápszerben:
sovány tej*, növényi olajok* (pálmaolaj, repceolaj*, napraforgóolaj*), laktóz*, tejsavókészítmény*, keményítő*, galaktooligoszacharid laktózból, emulgeálószerek (szójalecitin, lecitin), kalciumkarbonát, C-vitamin, káliumcitrát, káliumklorid, L-triptofán, vaslaktát, E-vitamin, természetes tejsavkultúra3, magnéziumkarbonát, niacin, A-vitamin, cinkoxid, pantoténsav, D-vitamin, rézszulfát, B1-vitamin, K-vitamin, B6-vitamin, mangánszulfát, káliumjodát, B2-vitamin, B12-vitamin, folsav,nátriumszelenát, biotin.
*ökológiai gazdaságokból