Összetevők
Rizsliszt 67,9%, Szentjánoskenyérmag-liszt 16,3%, Cukor, Növényi olajok (repce, napraforgó), Kalcium-karbonát, Stabilizátor (nátrium-foszfátok), Étkezési sav (citromsav), Vitaminok (L-aszkorbinsav, nikotinamid, DL-α-tokoferil-acetát, tiamin-mononitrát, kalcium-D-pantotenát, retinil-acetát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, D-biotin, pteroil-monoglutaminsav, kolekalciferol, cianokobalamin), Vas-fumarát, Cink-szulfát, Kálium-jodid, Bifidobacterium lactis CNCM l-3446 (10⁷ cfu/g por)
Tápértékre vonatkozó információk
100 g por | 100 g kész pép | 1 adag (40 g por + 125 ml víz) | 1 adag (50 g por + 150 ml víz) | |
---|---|---|---|---|
Energia kJ / kcal | 1789 kJ /424 kcal | 448 kJ /106 kcal | 716 kJ /170 kcal | 896 kJ /212 kcal |
Zsír g | 10 | 2,5 | 4,0 | 5,0 |
amelyből telített zsírsavak g | 0,9 | 0,2 | 0,36 | 0,4 |
Szénhidrát g | 69 | 17,2 | 27,6 | 34,5 |
amelyből cukrok g | 18 | 4,5 | 7,2 | 9,0 |
Rost g | 2,5 | 0,65 | 1,0 | 1,3 |
Fehérje g | 13,3 | 3,4 | 5,3 | 6,7 |
Só g | 0,34 | 0,09 | 0,14 | 0,17 |
Ásványi anyagok | ||||
Nátrium mg | 135 | 33,8 | 54 | 67,6 |
Kalcium mg | 465 | 116,4 | 186 | 232,8 |
Vas mg | 8,0 | 2,0 | 3,2 | 4,0 |
Cink mg | 6,0 / 150%* | 1,5 | 2,4 / 60%* | 3,0 / 75%* |
Jód µg | 50 | 12,5 | 20 | 25 |
Vitaminok | ||||
A-vitamin µg RE | 430 / 107%* | 107,5 | 172 / 43%* | 215 / 53%* |
D-vitamin µg | 5,1 | 1,3 | 2,0 | 2,6 |
E-vitamin mg TE | 3,8 | 0,95 | 1,5 | 1,9 |
C-vitamin mg | 60 / 240%* | 15 | 24 / 96%* | 30 / 120%* |
Tiamin (B₁-vitamin) mg | 0,85 | 0,2 | 0,34 | 0,4 |
Riboflavin (B₂-vitamin) mg | 0,5 | 0,13 | 0,2 | 0,25 |
Niacin mg | 3,0 | 0,75 | 1,2 | 1,5 |
B₆-vitamin mg | 0,3 | 0,08 | 0,12 | 0,15 |
Folsav µg | 15,4 | 3,9 | 6,16 | 7,7 |
Pantoténsav mg | 0,8 | 0,2 | 0,32 | 0,4 |
B₁₂-vitamin µg | 0,85 | 0,2 | 0,34 | 0,4 |
Biotin µg | 17 | 4,25 | 6,8 | 8,5 |
*Táplálkozási beviteli referenciaérték %-a. | ||||
A százalékos érték a csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabonaalapú élelmiszerekről és bébiételekről szóló rendeletben megadott jelölési referenciaértéket veszi alapul. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Termékadatok
Külső cégek logói
Green Dot
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
A táplálékallergiáról
A tehéntejfehérje-, szójafehérje- és más táplálékallergiák egyre gyakrabban fordulnak elő csecsemő- és kisgyermekkorban, de a jellegzetes tünetek akár felnőttkorban is jelentkezhetnek. A megelőzés és kezelés leghatékonyabb módja a panaszokat okozó táplálék vagy táplálékösszetevő étrendből történő kiiktatása.
A Sinlac erre a célra kifejlesztett tej-, szója-, glutén- és tojásmentes pép.
A Sinlac javallatai
Allergia szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek számára anyatej vagy HA (hypoallergén tápszer) mellett.
• Táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta részeként
• Tehéntej-, szójafehérje- és multiplex táplálékallergia esetén
• Glutén-túlérzékenység (coelikália) esetén
• Gabona-allergia esetén
• Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység) esetén
A Sinlac ellenjavallatai
• Glükóz-, fruktóz-, szacharóz-intolerancia
• Rizs- és/vagy szentjánoskenyérmag-allergia
Felhasználás
A Sinlac por az alappép készítése mellett alkalmas a kornak megfelelő egyéb ételekben sűrítő, dúsító anyagként történő felhasználásra. A baba korának és igényeinek megfelelően az adagolás, a sűrűség kialakítása egyéni eltérést mutathat.
Az alappép gyümölcs- és zöldségpürével, egyéb ízesítő anyagokkal is kombinálható, valamint karakteres ízek tompítására és semleges ízek kiemelésére is felhasználható.
Dúsítás:
A főzelékalap jellegétől függően, adagonként 15 gramm (1 evőkanál) Sinlac por az étel összenergia-tartalmát kb. 64 kcal-val emeli meg.
Sűrítés:
Az ételhez utólagosan hozzákevert Sinlac por nem igényel utólagos hőkezelést.
Elkészítési javaslat
1. Mielőtt hozzákezd a pép elkészítéséhez, mossa meg a kezét, és győzödjön meg róla, hogy a szükséges edények tiszták!
2. A friss ivóvizet forralja fel és hűtse le testhőmérsékletűre!
3. A szükséges mennyiségű vizet öntse a tányérba!
4. A megfelelő mennyiségű Sinlac port öntse a vízhez!
5. Lassan, egyenletesen keverje el! A Sinlac pép fogyasztásra kész!
A tápszer elkészítése különleges körültekintést igényel.
A felforralt vizet felhasználás előtt kb. 40°C-ra (testhőmérsékletűre) le kell hűteni, hogy a Bifidusz baktériumok aktívak maradjanak.
Életkor: 4 hónapos kortól; Étkezésenkénti mennyiség: Előzőleg felforralt víz mennyisége: 125 ml, Nestlé Sinlac: 40 g/3-4 evőkanál; Napi étkezések száma: Nestlé Sinlac: 2, Egyéb táplálék: 4
Életkor: 6 hónapos kortól; Étkezésenkénti mennyiség: Előzőleg felforralt víz mennyisége: 150 ml, Nestlé Sinlac: 50 g/4-5 evőkanál; Napi étkezések száma: Nestlé Sinlac: 1-2, Egyéb táplálék: 3-4
Alappép hígítása:
1 adag = 40 g Sinlac por + 125 ml víz. Egy dobozból 16 adag alappép készíthető.
1 adag = 50 g Sinlac por + 150 ml víz. Egy dobozból 13 adag alappép készíthető.
Tárolás
Minden egyes használat után gondosan zárja le a tasakot és a dobozt! Tárolja száraz, szobahőmérsékletű helyen (25°C alatt)! Hűtve tárolást nem igényel. Kérjük, óvja a terméket a hőingadozástól! A felbontott tasak tartalmát 3 héten belül használja fel!
Gyártó Neve és Címe
Forgalmazó cím
Nestlé Hungária Kft.
1095 Budapest,
Lechner Ödön fasor 7.