GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ

Raktárkészlet: VAN
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ
GERATHERM NON CONTACT DIGITÁLIS INFRA LÁZMÉRŐ

Gyors és érintés nélküli hőmérsékletmérés

Az innovatív infravörös technológia biztos és higiénikus mérést biztosít pár másodperc alatt. Testhőmérséklet mellett tárgyak felületi hőmérsékletének mérésére is alkalmas, pl. fűrdővíz, tápszer, tea!

Multifunkciók

A bővített mérési tartomány (0 °C - 100 °C; 32 °F - 212 °F) lehetővé teszi a testhőmérséklet és a tárgyak, illetve tárgyak felületi hőmérsékletének mérését, mint pl. cumisüveg, fürdővíz, környezeti hőmérséklet.

Biztonságos és higiénikus

A bőr közvetlen érintésének hiánya csökkentett vírus- vagy egyéb kórokozó-átvitelt jelent. Pontos és megbízható Az egyedülálló mérőszenzor modern infravörös érzékelővel biztosítja, hogy helyes alkalmazás esetén minden mérés pontos és megbízható.

Lázriasztás

10 rövid jelzőhang és az LCD háttér vörös megvilágítása jelzi, hogy a páciens hőmérséklete 37,5 °C (99,4 °F) fölött van.

Memória

A felhasználónak lehetősége van memória módban az utolsó 30 mért értéket lehívni, így a hőmérsékletingadozások jobban nyomon követhetők.


Az itt feltüntett ár internetes megrendelés esetén érvényes!

Patikai vásárlás esetén kérjük rögzítse a webfelületen a megrendelést!

15 999 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

TIPPEK LÁZ ESETÉN

 

 

Ha a gyerek csak lázas, láthatóan nincs rosszul, akkor mérsékelt láz esetén a gyógyír a bőséges folyadékfogyasztás és a pihenés (nem szükséges azonban mindig az ágyban feküdnie). Az esetek többségében a láz egy-két napon belül, problémamentesen lecseng.

 

Gond akkor van, ha 2-3 napon belül nem következik be javulás, sőt esetleg még romlik is a beteg állapota. Ilyen lehet például, ha fokozódik a gyerek aluszékonysága, nem hajlandó inni, és a kiszáradás jelei jelentkeznek rajta. Ilyenkor a rossz általános állapotban lévő gyereknél még a gyermekorvoshoz vagy az ügyeletre való eljutás előtt ajánlott a szülőnek elkezdenie a lázcsillapítást.

A lázcsillapítás alapvetően a szülő feladata, az ő felelőssége, hogy legyen otthon ibuprofen vagy paracetamol hatóanyagú lázcsillapító szirup, kúp, illetve nagyobb gyerekek esetében tabletta. Fontos, hogy a kicsik számára legyen otthon szirup és kúp is, felkészülve arra az esetre, ha a gyermek esetleg hány is.

Az egészen kicsikkel más a helyzet. Minden esetben kórházi kivizsgálásra van szükség, ha egy csecsemő az első három hónapban lázas, ez ugyanis súlyos betegségre figyelmeztethet. 3-6 hónap közötti csecsemő esetében kórházi kivizsgálásra 39 fok feletti láz esetén van szükség.

 

 

MŰSZAKI ADATOK

 

 Mérési tartomány 

Test mód: 34,0 - 42,2 °C (93,2 - 108,0 °F)

Tárgy mód:  0 - 100 °C (32 - 212 F°)

 Felbontás  0,1 °C vagy 0,1 °F
 Pontosság  (Laboratórium)  36,0 °C - 39,0 °C: +/- 0,2 °C (96,8 °F - 102,2 °F: +/- 0,4 °F); más tartomány +/- 2 %
 Mérés időtartama  kb. 1 másodperc
 Kijelző  Folyadékkristályos kijelző, 4 pozíció
 Elem 2 x 1,5 V, méret AAA
 Az elem élettartama kb. 1000 mérés
 Láz-riasztás 10 rövid jelzőhang, ha a mért érték nagyobb vagy egyenlő 37,5 °C (99,4 °F)
 Memória  Max. 30 mérést tárol
 Méretek 165 mm x 40 mm x 20 mm
 Súly kb. 81 gramm, beleértve az elemet
 Üzemi feltételek Test mód: 16 - 40 °C (60,8 - 104 °F), Tárgy mód: 5 - 40°C (41 - 104 °F), Nedvesség: 15 - 95 % RN
 Tárolási feltételek -20 és +50 °C (-4 és +122 °F) között, Nedvesség: 15 - 95 % RN
 Automatikus kikapcsolás kb. 3 perc az utolsó mérés után
Minőség-szavatolás: A készülék teljesíti az orvosi termékekről szóló 93/42/EGK irányelv, az ASTM E1965 „Standard Specifi cation for Infrared Thermometers for Intermittent Determination of Patient Temperature“ és az IEC 80601-2-56 szabványtervezet „Elektromos orvosi készülékek – 2-56. rész: Különleges biztonsági meghatározások, beleértve a testhőmérséklet mérésére használt orvosi hőmérők lényeges teljesítményjellemzőit“ követelményeit. Geratherm® a 93/42/EGK, II. melléklet és DIN EN ISO 13485 szerint tanúsított és jogosult a CE 0118 jelölés feltüntetésére (megnevezett szerv LMET).

 

 

 

TESTHŐMÉRSÉKLET MÉRÉSE

 

1. Nyomja meg a Be/Ki gombot. Aktiválódik a kijelző és 2 másodpercig minden szegmenst megjelenít.

2. Az utolsó mért érték automatikusan megjelenik a kijelzőn 2 másodpercig „M” szimbólummal.

3. A hőmérő mérésre kész, amint villog a °C vagy °F szimbólum és felhangzik egy jelzőhang.

4. Nyomja meg a Mód gombot, míg a kijelzőn egy fejet lehet felismerni. Most a Testhőmérséklet mérése módban van.

5. Célozza a hőmérővel a homlok közepét 5 cm-nél kisebb távolságról. Ha a homlokot haj, izzadtság vagy piszok fedi, tisztítsa meg előbb, hogy a mérési pontosság optimális legyen.

6. Nyomja meg a START gombot és mozgassa a hőmérőt egyenletesen a homlok közepétől a halánték irányába (kb. 1 cm-re a szemöldök fölött). A bekapcsolt kék ellenőrző lámpa mutatja a mérési tartományt.

7. 3 másodperc után felhangzik egy hosszú jelzőhang, mely igazolja a mérési folyamat végét. Ha nem éri el a halántékot a jelzőhang előtt, ismételje meg a mérést a fent leírt módon, de mozgassa a hőmérőt gyorsabban.

8. Olvassa le a kijelzőről a mért hőmérsékletet. - Ha a mért érték 37,5 °C (99,4 °F) alatt van, felhangzik egy hosszú jelzőhang és az eredmény zöld háttérmegvilágítással jelenik meg. - Ha a mért érték nagyobb vagy egyenlő 37,5 °C (99,4 °F), 10 rövid jelzőhang hallszik és az eredmény piros háttérmegvilágítással jelenik meg.

 

Normális testhőmérséklet-tartományok:

• a végbélnyílásban (rektális) 36,6 °C - 38,0 °C (97,9 °F - 100,4 °F)

• a szájban (orális) 35,5 °C - 37,5 °C (95,9 °F - 99,5 °F)

• a hónaljban (axilláris) 34,7 °C - 37,3 °C (94,5 °F - 99,1 °F)

• Geratherm non contact: 35,4 °C – 37,4 °C (95,7 – 99,3 °F)

 

TÁRGYHŐMÉRSÉKLET MÉRÉSE

 

1. Kövesse a Testhőmérséklet mérése fejezetben leírt 1 - 3 lépéseket.

2. Nyomja meg a Mód gombot, míg a kijelzőn egy ház ismerhető fel. Most a Tárgyhőmérséklet mérése módban van.

3. Utána célozza a hőmérővel 5 cm-nél kisebb távolságról a tárgy közepét, melynek hőmérsékletét mérni szeretné. Nyomja meg a Start gombot. 3 másodperc után felhangzik egy hosszú jelzőhang, mely igazolja a mérési folyamat végét.

4. Olvassa le a kijelzőről a mért hőmérsékletet.

 

 

GARANCIA

 

Normális alkalmazás esetén a beszerzéstől számított 2 év garanciát adunk erre a hőmérőre a gyártó esetleges hibái esetén. Ha készüléke hibás alkotórészek vagy szerelés miatt nem működik, ingyen megjavítjuk. Az elemek kivételével a készülék minden alkotórészéért jótállunk. A nem megfelelő kezelésből eredő károkért nem vállalunk felelősséget. Ajánlatos a készülék mérési pontosságát engedélyezett laboratóriumban évente leellenőriztetni (Németországban előírás). Ez az ellenőrzés nem garanciális szolgáltatás.

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
584024
Vélemények
argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.